Dándole otra vez al Txakinarto.... en esta ocasión he horneado una Torta de millo de Guitiriz. .
014 - Torta de Guitiriz (millo)(600x450).jpg [ 224.59 KiB | Visto 5699 veces ]
La he copiado del blog, Un cachiño doce, lo único es que yo sólo tenía 120gr de mantequilla clarificada
(que no manteca de vaca) y he tenído que ajustar las medidas de los otros ingredientes; en lugar de ralladura de limón se la he puesto de naranja. Os pongo la receta tal como la he encontrado.
INGREDIENTES:
- 110 g. de fariña de millo
- 110 g. de fariña de trigo de forza
- 6 ovos
- 150 g. de manteiga (pode ser manteiga de vaca cocida, manteiga clarificada)
- 200 g. de azucre (na receita orixinal ten 240, pero a min pareceume de máis) máis un pouco para botar por riba
- 10 g. de fermento Royal
- A reladura dun limón
- Un chorro de anís (licor)
- Un chisco de sal
PREPARACIÓN:
- Primeiro vou a explicar como se pode clarificar a manteiga. Aquí en Galicia é bastante común encontrar manteiga de vaca cocida (que non é o que nos atopamos das marcas comerciais). Tamén se pode empregar a manteiga de calquera marca comercial e clarificala. Para clarificala o que facemos é poñela no lume a baixa temperatura ata que se derreta e logo váiselle retirando a escuma branca que se forma na superficie, cando xa non quede deixamos que arrefríe e poñémola nun recipiente para que solidifique na neveira. Temos que facelo unhas horas antes de elaborar a torta ou o día antes. Hai que ten en conta que para facer isto necesitamos máis manteiga, para os 150 g necesitamos uns 200.
014 - Torta de Guitiriz (millo) (600x450).jpg [ 222.58 KiB | Visto 5699 veces ]